Tárkonyos-tejfölös könnyű leves

  • 2017.07.14.
  • 3

Ezt a receptet ma hallottam Krisztinától, annyira finomnak tűnt, hogy azonnal el is készítettem. Nos, nem vagyok nagy levesfaló, de ez a könnyű kis savanyú leveske ezentúl biztosan a kedvencem lesz. Köszönöm a receptet Krisztina!
Hozzávalók 4 adaghoz:1,2 l hús vagy zöldségalaplé (vagy csak víz)1 kanál aprított, ecetben eltett tárkony1-2 kanál tárkonyecet1 tojás sárgája1 kanál liszt2 dl tejfölsó, borsLevesbetétnek:4 tojásból púpos rántotta
Az alaplevet feltesszük főzni. Ha nincs, akkor csak vizet, ebben az esetben adhatunk hozzá kevés
bió levesport vagy házi készítésű "vegetát". Amikor a leves forr beledobjuk a tárkonyt, pár perc múlva behabarjuk a liszttel, amit kevés hideg vízzel kevertünk el. 5-8 perc forralás után hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgáját. Többet nem forraljuk. Ecettel, szükség szerint sóval, borssal ízesítjük.Púpos rántotta kockákra merjük a gőzölgő levest.

Címkék

Levesek Tárkony