Púpos rántotta

  • 2017.07.14.
  • 2

A púpos rántottát gyakran készítem reggelire, de még gyakrabban levesbetétnek. Nem tudom például elképzelni a salátalevest púpos rántottakockák nélkül.Hozzávalók:2 tojás2 kanál tejsóbors1 kanál olajAz olajat jól felforrósítjuk egy palacsintasütőben.A tojásokat habosra verjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a forró zsiradékra. Óvatosan, mintha palacsintát sütnénk eloszlatjuk a tojást a serpenyőben.Sülés közben egy lapátkával a lepény széleit kissé megemeljük és a serpenyőt mozgatva aláfolyatjuk a még híg tojást. Ha az alja megpirul óvatosan, két lapát segítségével megfordítjuk a tojáslepényt.Ha ízesítéssel szeretném, akkor nem fordítom meg, hanem megszórom a töltelékkel a tetejét és kettéhajtva még pár percet pirítom.Töltelékként lehet reszelt sajtot, kockára vágott sonkát, aprított petrezselyemzöldet, metélőhagymát, párolt gombát stb használni.