Főtt majonéz

  • 2017.05.01.
  • 2

Sajnos nem bírom enni a nyers tojássárgából készült majonézt. Már megpróbáltam készíteni egy főtt tojássárgából készült majonéz variációt is, de azt hiszem ezzel most rátaláltam arra a majonézre, ami ízben és állagban a legjobban hasonlít az "igazira". A receptre Dán Franciska "A gondos háziasszony" 1956-ban kiadott szakácskönyvében bukkantam.Hozzávalók:2 tojás sárgája2 dl tejföl4 kanál olajsóborscitromlé1 kk mustárA tojások sárgáját elkeverjük a tejföllel és gőz fölött, folytonosan kevergetve megfőzzük. Ha kihűlt, cseppenként belekeverjük az olajat, majd sóval, borssal, citromlével, ízlés szerint mustárral ízesítjük. Pontosan olyan íze van, mint a nyers tojássárgából kikevert majonéznek.

Címkék

Tojás Szoszok