Vörösboros csokoládémuffin

  • 2017.04.07.
  • 8

Hozzávalók 8 darabhoz:7.5 dkg liszt3 dkg fekete kakaópor15 dkg cukor10 dkg vaj0,7 dl vörösbor2 egész tojás1 kk sütőpor1 kk vanília kivonat3 dkg pirított dió10 dkg magas kakaótartalmú csokoládécsipet sóA vörösbort felforraljuk a cukorral, a kakaóval, a sóval és a vajjal. 2-3 perc főzés után kihűtjük, 0,75 dl-t félreteszünk, a többihez egyenként belevegyítjük a tojásokat, az apróra vágott csokoládét és pirított diót. Végezetül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Muffin papírformákat a muffinsütő öblébe helyezünk és elosztjuk bennük a csokoládés masszát.
180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrízzük, hogy megsültek-e.A muffinokat rácsra tesszük, kihűtjük, majd meglocsoljuk a maradék vörösboros csokoládészósszal.A receptet Laura Adamache-tól olvastam, az övé dió nélkül készült.Nagyon-nagyon finom, zamatos, tömény csokoládés édesség.