Paradicsomszószos húsgombóc és egy rendhagyó Blogkóstoló

  • 2017.02.15.
  • 7

Ez a fordulója a Blogkóstolónak
rendhagyó, hisz most a pár hónapja elhunyt bloggertársunk blogjáról készítünk el valami finomságot.Ezt a tisztelgést Márti, a Hogy meg tudjuk nézni blog írója javasolta és ő is vezeti ezt a fordulót. Gasztropajtira emlékezünk!
Receptjeit olvastam, mindig különösen tetszett, hogy az ételek köré szinte mindig egy-egy történetet kerekített, ezáltal a "száraz" recept dokumentálása ízesebb-kerekebb lett.Én a
paradicsomszószos húsgombócot választottam, amit nem pulyka, hanem csirkehúsból készítettem el. Nagyon finomra sikeredett.Hozzávalók:A gombócokhoz50 dkg csirkemell (pulyka)1/2 bögre előfőzött, lecsepegtetett
rizs1 kis fej apróra vágott hagyma2 cikk zúzott fokhagyma3-5 dkg reszelt parmezán (ez az én újításom)1 tojás1 kk piros paprikasóborsbazsalikom (friss vagy szárított)A paradicsomszószhoz:7 dl paradicsomlézúzott fokhagymasóborsbazsalikomoregánóchilipaprika1 kiskanál méz vagy cukorA sűrítéshez:1 kiskanál keményítőA körítéshez:1 kg burgonyaAz elkészítése roppant egyszerű: a gombóc hozzávalóit jó alaposan összegyúrjuk, tojás nagyságú golyókat formázunk belőle.A finom paradicsomlevet felforraljuk, fűszerezzük, ízlés szerint chilipaprikával ízesítjük.A lassú tűzön rotyogó paradicsomszószban 12-15 perc alatt készre főzzük a húsgombócokat.
Ha valaki a szószt sűríteni szeretné, az megteheti egy kiskanál étkezési keményítővel, amit 1 dl hideg vízzel kevert el. A keményítővel besűrített szószt
főzzük

még3-4 percig.Főtt burgonyával tálaljuk.
Gasztropajti, nyugodjál békében!