Joghurtos-kapros babsaláta

  • 2017.02.26.
  • 7

Ez a fordulója a Blogkóstolónak
rendhagyó, hisz most a pár hónapja elhunyt bloggertársunk blogjáról készítünk el valami finomságot.Ezt a tisztelgést Márti, a
Hogy meg tudjuk nézni
blog írója javasolta és ő is vezeti ezt a fordulót. Gasztropajtira emlékezünk!
Receptjeit olvastam, mindig különösen tetszett, hogy az ételek köré szinte mindig egy-egy történetet kerekített, ezáltal a "száraz" recept dokumentálása ízesebb-kerekebb lett.Ez a második recept, amit Gasztropajti blogjáról készítek, egy finom joghurtos, kapros babsaláta. A hagymát én kissé előfőztem, blansíroztam, így megmaradt ropogósnak, de mégis könnyebben emészthetőbbnek, az eljárás során pedig az intenzív hagymaszagot is elvesztette.Hozzávalók 2 személynek:1 kis
konzerv
vörösbab1 közepes fej lilahagyma2 dl joghurt
1 kk sóbors1 kanál ecetkapororegánóAz elkészítése roppant egyszerű:
A babot alaposan lecsöpögtetjük. A hagymát vékonyra szeleteljük, 2-3 percet sós, ecetes vízben főzzük, majd jeges-hideg vízzel lehűtjük. Szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsöpögni, alaposan kicsavarjuk.A joghurtot elkeverjük a friss vagy szárított kaporral és oreganóval, belekeverjük a hagymát, a babot, borsozzuk.Jól behűtve előételnek, vagy vacsorára tálaljuk.