Lecsó édesburgonyával és kurkumával

  • 2017.01.22.
  • 7

Ha fogyni akarok, akkor mindig "lecsókúrát" alkalmazok. A lecsó laktató, finom és kevés kalóriát tartalmaz. A kurkumát a színe miatt tettem bele, gyönyörű sárga szaftja lett tőle.Ezt a lecsót Erika játékára (is) készítettem, ő versenyt hírdetett, ki-milyen lecsót főz témában.Hozzávalók 2 emberes adaghoz:2-3 kanál olaj1 fej vöröshagymaarasznyi póréhagyma1 húsos paprika1 chili paprika1 nagyobb édesburgonya1 cukkini15 szem cherry paradicsom (vagy 2-3 normál méretű paradicsom)só, bors, szárított bazsalikom
1 kk kurkumaA hagymát és a póréhagymát apróra vágjuk és lassú tűzön megdinszteljük a felhevített olajon. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, chilipaprikát, pár perc múlva a felaprított paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a bazsalikommal és a kurkumával. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pár percig pároljuk. Az édesburgonyát és a cukkinit meghámozzuk, 2X2 cm-es kockákra vágjuk. Az édesburgonya kockákat a lecsóalaphoz adjuk, tovább pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Amikor az édesburgonya félig kész beledobjuk a cukkini darabokat is és készre főzzük.Fogyaszthatjuk csak magára, de adhatunk mellé sült kolbászt, pecsenyehúst, vagy akár tükörtojást, sajtkrokettet
is.