Lencsesaláta sült virslivel

  • 2016.12.30.
  • 2

Hozzávalók:25 dkg lencse6-7 db virsli2 fej közepes lilahagyma1 kanál ecetsóborscitrom1 kk currypor2-3 db babérlevél2-3 db főtt tojás4-5 kanál majonéz (főtt tojásból)2 kanál tejföl1.A lencsét pár órára hideg vízbe áztatjuk, majd a babérlevéllel, sóval puhára főzzük. Leszűrjük, kihűtjük.2. A hagymát tetszés szerinti formára vágjuk, sós, ecetes vízben 3-4 percet főzzük. Leöblítjük jéghideg vízzel, leszűrjük, kihűtjük.3. A virsliket karikára vágjuk, elterítjük egy sütőpapíros tepsiben, majd a sütő grill fokozatán megpirítjuk. Félidőben megforgatjuk a virslikarikákat. Kihűtjük.4. A főtt tojásokat felkockázzuk. Mivel a tojások sárgáját felhasználtam a majonézhez, én most csak főtt tojásfehérjét tettem a salátába.5. A majonézt kikeverjük a tejföllel, sóval, borssal, curryporral, citromlével ízesítjük.6. Az összes hozzávalót összekeverjük, jól behűtjük.