Juhtúrós-sonkás töltött krumpli

  • 2016.11.23.
  • 5

Hozzávalók 4 személynek:8 öklömnyi krumpli15 dkg juhtúró (vagy bármilyen más reszelt sajt)10 dkg füstölt sonka2-3 kanál tejföl1-2 kanál aprított zöldpetrezselyemsóborskevés vaj és reszelt parmezán a tetejére1-2 kanál olívaolaj a pirításhozA krumplikat alaposan megmossuk és megsikáljuk, kettévágjuk és a vágott felükkel lefele fordítva sütőpapíros tepsibe helyezzük.Forró sütőben puhára sütjük, a vágott oldala szépen megpirul.Ha a krumplik langyosra hűlnek kanállal vagy karalábévájóval kikaparjuk a belsejét odafigyelve, hogy maradjon a krumplinak tartása is.A kikapart krumplit villával összetörjuk, belemorzsoljuk a juhtúrót, hozzáadjuk a felkockázott sonkát, a petrezselymet és kikeverjük annyi tejföllel, hogy kenhető paszta legyen. Sózzuk-borsozzuk, majd megtöltjük a krumplikat.Egy sütőforma aljára olajat öntünk, belehelyezzük a megtöltött burgonyákat, mindegyik tetejére kevés vajat morzsolunk, megszórjuk reszelt parmezánnal és forró sütőben 20-25 percig ropogósra sütjük.Kitűnő szívet-lelket melengető vacsora.