Csiperkegomba keksz és Blogkóstoló XXXI - Biscuiti ciupercuta

  • 2016.10.21.
  • 3

A Blogkóstoló 31. fordulóját ez alkalommal Serpenyő Virtuóz Pali szervezte, ebben a játékban nekem Éva blogja, a Takarékos konyha lett kisorsolva. A Takarékos konyhát évek óta olvasom, sok ötlettel és recepttel lettem gazdagabb onnan. Örömmel sütöttem ez alkalommal is tőle.Az általam választott recept az édes csiperke keksz lett, ajándékba készítettem két kis aranyos lurkónak.Hozzávalók:180 g liszt90 g étkezési keményítő80 g porcukor1 tk sütőporcsipet só120 g puha vaj1 tojás1 tk vanília kivonat1 citrom reszelt héja1 ek kakaó1 tk fahéjpor
A lisztet összevegyítjük a keményítővel, a sütőporral.A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, citromhéjjal, majd a tojással. Apránként hozzávegyítjük a lisztes keveréket, deszkára borítjuk és puha, egynemű tésztát gyúrunk belőle.A tésztából diónyi nagyságú gombócokat formázunk, sütőpapíros tepsibe helyezzük vigyázva, hogy legyen köztük egy kis távolság.Egy esszenciás kis flakon száját vízbe mártjuk (csak egyszer, a legelején), majd a fahéjjal elkevert kakaóporba. Minden gombócka közepébe belenyomjuk a kis flakon száját. Minden új gombóc előtt ismét kakaózzuk.200 C fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.Én a fényképen szereplő kekszeket kissé túlsütöttem, az előtte levő adag
szép vajfehér maradt.Finom, omlós, mutatós sütemény, hamar elkészíthető és zárt dobozban sokáig eláll.Ingrediente:180 g faina alba90 g amidon120 g unt moale80 g zahar pudra1 ou1 lingurita de praf de copt1 praf de sare1 lingurita de extract de vanilie
coaja rasa de la 1 lamaiePentru ornare:1 lingura de cacao1 lingurita de scortisoaraSpumam untul cu zaharul, adaugam oul si celelalte ingrediente. Framantam o coca ferma, matasoasa. Formam bilute de dimensiune unei nuci si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Umezim gatul sticlutei si il scufundam in cacaua amestecata cu scortisora, dupa care il infigem usor in biluta de aluat. Asa procedam cu fiecare biluta. Umezire cu apa nu este necesara decat prima data, dar cacaua la fiecare ciupercuta.Coacem in cuptorul preincalzit la 200 g Celsius timp de 10-12 minute.
Se poate pregati cu ajutorul copiilor, probabil ca se vor distra de minune.

Címkék

Aprósüti