Spárgás-gorgonzolás-tejszínes tészta - Paste cu sparanghel si gorgonzola

  • 2016.05.04.
  • 6

Hozzávalók 6 adaghoz:







Ingrediente ptr. 6 portii:A szószhoz:
















Pentru sos:1 kanál liszt
















1 lingura de faina1 kanál vaj

















1 lingura de unt3 dl tej




















300 ml lapte2 dl tejszín

















200 ml smantana dulce20 dkg gorgonzola











200 g gorgonzola40 dkg spárga














400 g sparanghelsó, bors, szerecsendió








sare, piper, nucsoara rasa40 dkg garganelli (rövidtészta)

400 g garganelli (paste scurte)
Tálaláshoz:

















Pentru servit:10 dkg parmezán













100 g parmezan
A spárga fás szárát 2-3 cm-re letörjük, zöldséghámozóval
megtisztítjuk és kettévágjuk. Sós vizet
forralunk, a szárát hamarabb beledobjuk a forró vízbe, 2-3 percet
főzzük, majd hozzáadjuk a többit
és további 4-5 percet forraljuk.




A vajat felhevítjük, beleszórjuk
a lisztet és pár perig kevergetve


pirítjuk. Felöntjük a hideg tejjel
és csomómentesre főzzük. Hozzá-
adjuk a morzsolt gorgonzolát, a
tejszínt, sózzuk, borsozzuk, csipet
szerecsendióval ízesítjük. Ha kész
belekeverjük a leszűrt
spárgát,

összerottyantjuk és a kifőtt
tésztával tálaljuk. Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.













Rupem si aruncam 2-3 cm din partea lemnoasa de la baza sparanghelului, fluierele
le curatam
cu un cutit econom, dupa
care le taiem in doua. Fierbem
partea ramasa de la baza 2-3 minute in
apa sarata, dupa care restul inca
4-5 minute.Topim untul, adaugam faina si
incalzim cateva minute, turnam
laptele
si fierbem amestecand
pana se ingroasa.
Punem gorgonzola si smantana dulce, asezonam cu sare, piper si nucsoara rasa.La final adaugam si sparanghelul
si servim cu paste fierte si
parmezan ras.