Mandulás csokis keksz

  • 2015.07.18.
  • 1

Hozzávalók:20 dkg puha vaj10 dkg cukor20 dkg liszt6 dkg darált, pirított mandula1 kk vanília kivonat csipet sóA vajat habosra keverjük a cukorral, a sóval, a vanília kivonattal, majd hozzáadjuk a mandulát és a lisztet. Deszkára borítjuk és összedolgozzuk.Két darabra osztjuk, hengereket formázunk a masszából, melyeket fóliába tekerünk. A tésztahengereket hűtőszekrénybe tesszük legalább egy órára, amíg azok megszilrádulnak.Éles késsel 2-3 mm vastagságú karikákat vágunk belőlük majd a korongokat sütőpapírral kibélelt tepsikbe fektetjük .180 C fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt rózsaszínűre sütjük.Ha kihűlt, vízgőz fölött olvasztott csokoládéba mártjuk a kekszeket, sütőpapírra sorakoztatjuk őket, amíg a csokoládé visszadermed.Nagyon ízletes sütemény, finom ropogtatnivaló kávé, tea mellé.