Citromos madeleine és Szakácsmustra Stahl Judittal

  • 2015.05.09.
  • 5

Ez a sütemény Stahl Judit Gyors édességek könyvéből származik és a Szakácsmustra virtuális gasztrojátékra készítettem, amit ez alkalommal Vöröskaktusz vezet.Hozzávalók:10 dkg olvasztott, langyos vaj10 dkg liszt10 dkg cukor1 csipet só2 tojás1 citrom reszelt héjaA
tojásokat, a cukrot és a
citromhéjat habosra keverjük a robotgéppel
addig, amíg a massza szinte a duplájára nő és kifehéredik. Akkor lapáttal hozzávegyítjük a lisztet, a sót
majd hozzáadjuk a langyos vajat is. 10 percre hűtőszekrénybe tesszük.Amíg hűl előmelegítjük a sütőt 190 C fokra, a szilikonos madeleineformát pedig tepsibe helyezzük, hogy ne billegjen.A tésztából kanál segítségével háromnegyedig töltjük a horpadásokat, majd 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázat, hamar megégnek!Amíg az első adag sül, addig a többi tésztamasszát a hűtőben
tartjuk.18 darab lesz ebből a mennyiségből.Igen finom teasütemény, délutáni kávé vagy reggeli pohár tej mellé kiváló kísérő.