Sárgarépás, narancsos rizssaláta

  • 2014.03.26.
  • 8

V.K.F. 62, azaz Vigyázz, kész, főzz 62. forduló az eztettem
blogon, a témája
a rizs.Egy finom rizssalátával készültem a játékra, amennyire szerettem elkészíteni, annyira jó volt megenni.Hozzávalók 4 adaghoz:20 dkg zacskós rizs (2X10 dkg-os)2 sárgarépacsipet sáfrány4-5 szál zöldhagyma2 szál zöld fokhagyma3-4 narancs10 dkg madársaláta
2-3 kanál szezámmagolaj (dióolaj)sóborsA sárgarépát apróra kockázzuk, feltesszük főni sós, sáfrányos vízbe, majd pár perc után mellésüllyesztjük a rizses zacskókat is. Amikor a rizs megfőtt (nézd a rizs dobozán a főzési időt) leszűrjük, a rizst kibontjuk a zacskóból, összevegyítjük a sárgarépával és megöntözzük az aromás olajjal. Kihűtjük, majd villával könnyedén fellazítjuk.A zöldhagymát és a zöld fokhagymát megtisztítjuk, ferdén karikára vágjuk, a madársalátát megmossuk, megszárítjuk.A narancsokat kifilézzük, a kicsorgó levet felfogjuk.Összekeverjük az előkészített hozzávalókat és meglocsoljuk a kissé megsózott, borsozott narancslével.Most abált sertésnyelvvel tálaltam, de bármilyen sült-főtt hússal, vagy csak magában is nagyon finom.