GULAB JAMUN- tejporos fánk fűszeres szirupban

  • 2014.02.05.
  • 9

Ezt a receptet a tévében láttam, de az elkészítési módját az India varázsa blogról vettem. A blog írója babrásnak, macerásnak találja ennek a desszertnek az
elkészítését, szerintem nagyon hamar elkészült, azt hiszem nem telt 45 percbe mire mindennel kész lettem.Aztán megtudtam, hogy Jocó első kézből, egy pakisztáni heercegtől evett ilyen fánkocskákat. Irigyelem, de azt hiszem én is kellő képpen autentikusan készítettem el. Hozzávalók:
A fánkocskákhoz: 1,5 bögre tejpor0,5 bögre liszt1/2 kk sütőpor5 dkg olvasztott vaj1 dl tej A sziruphoz:2 bögre cukor2 bögre víz1/2 kk őrölt kardamon8 db csillagánizs8 db szegfűszeg2 kanál narancsvirág vízA sütéshez:olajA fánk hozzávalóit összekeverjük, 10 perc pihentetés után féldiónyi golyócskákat gömbölyítünk belőle. Amíg a szirup fő és hűl addig letakarva hideg helyre tesszük.A szirup hozzávalóit pár percig forraljuk,
a narancsvirág vizet csak az utolsó lobbanásnál öntjük hozzá. Langyosra hűtjük, majd tálba szűrjük.Amíg a szirup hűl bő, forró olajban kisütjük a fánkocskákat. Miután az egyik felük megsült picit megrántjuk a serpenyőt, a fánkok pedig a nyers felükre fordulnak maguktól. Ha mégsem tennék ezt meg, akkor lapátkával fordítsuk meg őket.Vigyázzunk, hogy a fánkok ne égjenek meg, emiatt a sütés lassú lángon történjen.Szalvétára szedjük, majd beleszórjuk a sziruos tálba. Másnapig hagyjuk, hogy a fánkok megszívják magukat az édes, fűszeres nedűvel.Elképesztően finom desszert, bárki könnyedén elkészítheti.

Címkék

Desszert Fánk