Adventi aprósüti marcipánkrémmel

  • 2013.12.08.
  • 8

Juditka játékot hírdetett, ezt a tökéletes süteményt készítettem tőle.Nézzetek be a blogjára, egyszerűen elragadó! A süti tésztája könnyen nyújtható, sütés után omlós, puha, a krémje pedig egyszerűen elragadó.Hozzávalók:40 dkg liszt20 dkg porcukor1 cs vaníliás cukor15 dkg vaj10 dkg mascarpone1 tk mandulaaroma1 tk sütőporcsipet sóha kell kevés vízA hozzávalókból gyúrjunk finom tésztát. Nekem szükségem volt még egy kevés vízhez, hogy összeálljon a massza. Fóliába csomagolva minimum 30 percig tegyük hűtőszekrénybe.Nyújtsuk 5 mm vastagra, majd lisztezett kiszúróval vágjunk formákat belőle.Sütőpapíros tepsiben, 180 C fokos előmelegített sütőben süssük rózsaszínűre (kb 10 perc).Ha kihűlt ragasszuk össze bármilyen krémmel vagy lekvárral.Az én krémem:(mivel nálunk nem kapható marcipán, hát helyette marcipánburgonyát használtam)20 dkg marcipánburgonya10 dkg mascarpone5 dkg vaj1 tk mandulaaromaA
marcipánburgonyákat lereszeljük és habosra keverjük a többi hozzávalókkal.