Rizottó vargányával

  • 2013.11.15.
  • 3

Hozzávalók:20 dkg rizs (arborio)6 dl zöldségalaplé (esetleg még egy kevés)arasznyi póréhagyma2-3 kanál olaj1 mokkáskanál kurkuma5 dkg vaj5 dkg parmezán7-8 szelet szárított vargányazöldpetrezselyemAz apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, rászórjuk a rizset és kevergetve picit pirítgatjuk. Megszórjuk a kurkumával és merőkanalanként hozzáöntjük a forró levest. Belemorzsoljuk a vargányát. Gyakori kevergetéssel főzzük és addig öntjük fel a levessel, amíg az elfogy, a rizs meg megpuhul. Végezetül belekeverjük a vajat, a reszelt parmezánt és 2-3 percre lefedjük. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük-díszitjük.Akár önálló fogásként is fogyaszthatjuk.
Figyelem:- rizottónak megfelelő rizset használjunk- a leves forró legyen- gyakran kevergessük- a vajat semmi képpen ki ne hagyjuk- a parmezánt sem