MUSTÁRSZÓSZOS ZÖLDBABSALÁTA

  • 2013.07.25.
  • 8

Roppant finom, hidegen-melegen bármilyen feltéttel lehet fogyasztani.
Hozzávalók a szószhoz:0,5 l zöldségalaplé (lehet a bab főzőleve)2 evőkanál mustár2 dl tejszín3-4 dkg vaj1 kiskanál étkezési keményítősóbors A saláta alapanyagához:1 kg friss zöldbab2 fej lilahagymasóborsA babot megtisztítjuk és tetszés szerinti nagyságúra vágjuk-törjük,a hagymát karikára vágjuk. Sós vízben al dente-re főzzük, majd leszűrjük.A szószhoz a zöldségalaplevet főni tesszük, hozzáadjuk a mustárt és a
vajat, majd pár perc forralás után besűrítjük a tejszínnel elkevert étkezési keményítővel és folytonosan kevergetve még pár percet forraljuk. Ha szeretjük citromlével savanyíthatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a leszűrt babra.Barackkal töltött sült csirkecombot tálaltam mellé.

Címkék

Főzelék Hagyma Bab Hal