MOGYORÓS KORONGOK

  • 2013.07.05.
  • 8

A tallérokhoz: 15 dkg liszt15 dkg cukor15 dkg vaj7,5 dkg darált mogyorócsipet só Krém:10 dkg csokoládé1 dl főzőtejszín 20 dkg mogyorókrém
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, ha szükséges adjunk hozzá kevés jéghideg vizet is. Gombóccá formázzuk, fóliába tesszük és hűtőben tartjuk legalább 30 percet.A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk a tejszínnel, majd kavargatva hozzáadjuk a mogyorókrémet és jól lehűtjük.A tésztából diónyi golyókat gyúrunk, egymástól tisztességes távolságra, sütőpapíros tepsire helyezzük és világosra sütjük.Ha kihűlt összeragasztjuk a krémmel.Omlós, roppant finom sütemény.