MADÁRTEJ KRÉM- habkészítés forradalmasítva

  • 2013.07.12.
  • 2

Hozzávalók:1.5 l tej6 tojás15 dkg cukor (ízlés szerint)1 rúd vanília1 csomag vaníliaízű pudingporA tojások fehérjét keményre verjük pár kanál cukorral, tűzálló tálba helyezzük és a mikróhullámú sütőbe tesszük, majd 800-as fokozaton 2 percet melegítjük.A hab csodaszépen megkeményedik, megfő, ezzel lerövidítve a nagyon macerás habkifőzési módszert, ami miatt sokszor lemondok a madártej készítéséről. Az ötletet köszönöm Hajninak, a Sarokkonyha blog írójának.A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a maradék cukorral és a vanília kikapart magjaival. Hozzáadjuk a pudingport és pár kanál hideg tejet, ezzel is alaposan elkeverjük.Közben a maradék tejbe dobjuk a vanília hüvelyét és felforraljuk, apránként belecsorgatjuk a tojáskrémbe, majd folyton kevergetve lassú tűzön besúrítjük.Tálkákba szedjük és galuskákat szaggatunk a tetejére a habból.Finom, gyors desszert!

Címkék

Desszert Tojás