VAJAS KIFLIK

  • 2013.06.12.
  • 7

A receptet a tanuljmegsutni blogspot.hu -ról, Maxtól kölcsönöztem.Fél adagot készítettem, így is lett egy halom friss, ropogós kiflim.A tésztához: 30 dkg liszt1 teáskanál cukor1/2 teáskanál só1/2 tojás2 dkg élesztő1,5 dl tej
5 dkg vajTöltelék:7 dkg vaj1 csapott kanál liszt A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és langyos helyen felfuttatjuk.A lisztet deszkára szitáljuk, a közepébe lyukat készítünk, megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat és a megkelt kovászt. Rugalmas, selymes tésztát dagasztunk belőle.Lisztezett tálba helyezzük a tésztát, megszórjuk liszttel és lefedjük, 50 perc alatt duplájára kelesztjük.Ha megkelt visszaborítjuk a deszkára, picit átdagasztjuk, kettőbe osztjuk és két egyforma körré nyújtjuk.Közben a töltelékhez összevegyítjük az olvasztott vajjal a lisztet, picit megdermesztjük, hogy könnyen kenhető legyen.Megkenjük a lisztes vajjal az egyik tésztakarikát, ráborítjuk a másikat, picit átnyújtjuk.12-16 cikkre vágjuk a tésztakarikát, majd a cikkeket kívűlről befele haladva feltekerjük és sütőpapíros tepsibe helyezzük.Sütőbe tesszük, majd begyújtjuk a tüzet.Aranybarnára sütjük.