FINN VAJAS PULLA

  • 2013.06.24.
  • 6

A receptet Ildikokkinál olvastam, egyből levett a lábamról ennek a süteménynek a fűszerezése, az egyszerűsége.
Tegyünk hát egy virtuális utazást a csodaszép Finnországba és kóstoljuk meg ezt a fánkot a konyhájukból. Hozzávalók fél adaghoz:25 dkg liszt5 dkg cukor5 dkg langyos vaj 1/2 tojás1,5 dkg élesztő1 dl tej csipet só 1 púpozott kiskanál kardamon1 vanilíarúd
A kenéshez:1/2 tojásA tetejére:5 dkg fagyos vaj A szóráshoz:kristálycukorKevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval puha, sima tésztát gyúrunk belőle.Letakarva duplájára kelesztjük, picit átgyúrjuk, hengert görgetünk belőle és tojásnyi darabokra vágjuk.A tésztagalacsinokból gömböket formázunk, melyeknek a közepébe az ujjunk segítségével lyukat fúrunk.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük.Megkenjük felvert tojással, a lyukakba hideg vajkockákat dugdosunk, majd rászórunk 1-1 kiskanál cukrot.Begyújtjuk a
sütőt és közepes hőfokon (180C) szép pirosra sütjük a vajas pullákat.Nagyon finom, fűszeres, aromás sütemény!