KORPACIBERÉS HÚSGOMBÓC CSORBA

  • 2013.05.15.
  • 2

A román konyha elengedhetetlen savanyítószere a paradicsom mellett a korpacibere. Házilag is elkészíthető, igen finom, egészséges, kalóriamentes.

Nincsen csorba korpacibere nélkül felkiáltással lássuk ezt a finom húsgombóc csorbát!HozzávalókA húsgombóchoz: 50 dkg darált marhahús10 dkg rizs1 tojássóbors1 kanál aprított lestyán1 kanál aprított zöldpetrezselyemA leveshez:3 fej karalábé1 nagy sárgarépasóborsaprított lestyánaprított zöldpetrezselyem1/2 l korpacibereA húsgombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük, kiskanál segítségével egyforma adagokat szedünk ki a masszából és tenyerünk között
gömbölyű gombocókat formázunk.Közben felteszünk főni 2,5 l vizet, melyet sózunk, a lobogó vízbe bedobáljuk a húsgombócokat és 10 percig forraljuk.A sárgarépát és a karalábékat megtisztítjuk és feldaraboljuk, a fövő levesbe szórjuk, hozzáadjuk a lestyánlevelet és majdnem készre főzzük.A korpaciberét külön felforraljuk és a leveshez öntjük, majd az egészet készre főzzük.Tejföllel, csípőspaprikával fogyaszthatjuk!