Gesztenyés pathé

  • 2017.11.30.
  • 7

Gluténmetes igazi őszi-téli aprósüti. Gesztenyeimádók figyelmébe ajánlom ;-) Kicsit drágább keksz, de ennyi kényeztetés kijár az otthon melegében, a karácsonyi készülődés előtt :-)Az eredeti recept 40 dkg gesztenyemasszát írt, én kevesebbet tettem bele, mert 250 és 125 grammos kiszerelésben kapható, tehát győzött a praktikum... Az egyik cukrozott volt, ezért az édesítésből elcsíptem. A cukrot annak függvényében adagold, hogy milyen a gesztenyéd. A habverőm az épp elindított mosogatógép kosarában volt, de kijelenthetem, hogy a dagasztókarral is működött...Hozzávalók:375 g gesztenyemassza (lehetőleg natúr)12 dkg vaj10-15 dkg kókuszvirágcukor (attól függően, hogy a gesztenyemassza édesített-e)1 tojásőrölt vaníliatetejére: aszalt vörös áfonyaElkészítés:A vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük.Ezután hozzákeverjük a tojást is, végül belemorzsoljuk a gesztenyemasszát, és homogénre keverjük.Én tésztaadagoló kanállal dolgoztam, remek kis célszerszám, ennek hiányában dolgozhatsz nyomózsákkal (lassabb, de szebb végeredmény!), vagy kiskanállal (egyértelműen gyorsabb, kevesebb mosatlannal - és kissé rusztikus külsővel jár...).A tetejére pár szem aszalt vörös áfonyát nyomunk.Sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokon, légkeveréssel (enélkül 195 fokon) 8-10 percet sütjük. Hamar megpirul, ne hagyd magára!Jó étvágyat!Forrás: Ízek és érzések