Gyümölcsös-csokis "pizza"

  • 2017.06.24.
  • 6

Hát, itt vagyok. Úgy gondoltam, majd jövök újra a receptekkel, ha kicsit rendeződnek itthon a viszonyok, de ma rá kellett döbbennem, hogy arra aztán várhatok. Egy félévessel sosem lesz itt káoszmentes nap ;-) Ezt a cseppet sem diétás reggelit régóta meg szerettem volna mutatni nektek, de elkevertem!! Már a fotót is majdnem kitöröltem bánatomban. Ééééééés nemrég előkerült. Talán a hivatalos iratok közül. Azt hiszem :-)) Jöjjön tehát.A tészta félkész, mert ez reggelire készült, és én nem gyúrok reggelire friss pizzatésztát. Sorry :-)
A recept a Billa havi receptmagazinjában volt, kicsit átdolgoztam. A creme fraiche helyett.... Hmm. Krémsajtot vagy sovány, krémes túrót lehetne használni. A krémsajtos változat szerintem több cukrot igényel majd.Hozzávalók 2 hatalmas adaghoz:150 g creme fraichekb. 2 ek. nyírfacukor1 ek. keményítő (pudingpor helyett használtam, mehet az is)40-50 g csoki1 tekercs pizzatészta150 g fagyasztott málna (most lehet friss is!)Elkészítés:A creme fraiche-t keverjük ki a nyírfacukorral és a keményítővel.A csokit vágjuk darabokra.A pizzatésztát vágjuk félbe. Kenjük meg a krémmel, szórjuk meg a gyümölccsel és a csokival. A széleit hagyjuk szabadon. Ezeket hajtsuk be, majd a végeket sodorjuk össze.
180 fokon, légkeveréssel (anélkül 200 fok) 15-20 percet sütjük, amíg szépen meg nem barnul.
Jó étvágyat! :-)

Címkék

Reggeli