Ázsiai húsgombócleves

  • 2017.05.06.
  • 6

Első ázsiai levesem. A családomnak nem ízlett, tehát ilyennek kell lennie :) Másnapra a rizstészta megszívta magát, ezért fel kellett húznom vízzel, na, úgy már ízlett mindenkinek. Nem, nem úgy volt az igazi...:-)Földimogyoróval kellett volna tálalni, ez elmaradt. Egy próbát megér, ha fel szeretnéd még dobni valamivel. A zöldségek eléggé átfőttek, ha az igazán roppanósat szereted, csak a főzési idő végén add a leveshez, 3-4 percre. Ízlés szerint :-)Hozzávalók 6 főre:150 g vékony rizstésztakéshegynyi chilipordiónyi gyömbér, lereszelve3 gerezd fokhagyma, szétzúzvakis csokor koriander30 dkg darált csirkehús3-4 ek. szójaszósz (4-5, ha pikánsabbra szeretnéd)2-3 répa2-3 szál szárzellerolívaolaj1,5 liter víz1 kocka gyömbéres húsleveskocka (Sonnentor)opcionálisan: földimogyoró a tálaláshozElkészítés:Először a húsgolyókat készítjük el: összedolgozzuk a darált húst két evőkanálnyi aprított korianderrel, a fokhagyma és a gyömbér felével, a csilivel és egy evőkanál szojaszósszal. Gombócokat formálunk.A répát megpucoljuk, a szárzellerrel együtt vékonyan felkarikázzuk.Olívaolajon lepirítjuk a fokhagyma és a gyömbér másik felét, rádobjuk a zöldségeket, felöltjük a vízzel. Ha forr, beledobjuk a leveskockát, majd a húsgombócokat. 10-15 percig főzzük, amíg a gombócok elkészülnek (egyet vágjunk félbe).Míg ez elkészül, forrázzuk le a rizstésztát a zacskó utasításai szerint.
A levest szójaszósszal ízesítjük, apránként, folyamatosan kóstolgassuk. Csak ezután sózzuk, ha még szükséges.A tésztával (esetleg földimogyoróval) és a maradék korianderrel tálaljuk.

Címkék

Főétel