Aszalt almás töltött keksz

  • 2017.04.17.
  • 7

Kinéztem, húgom megsütötte :-) Maradt a kamutlisztből, a kekszeknek is szép sárga színt adott. Anyuék szerint az alma nem feltétlenül kell bele, szerintem viszont de. Sonnentor receptkártyáról van ez a tünemény is, eredetileg más fűszert ajánlottak hozzá (Flower-Power), de az nem volt. A fahéj mellé úgy gondoltam, az Aladdin kávéfűszer dukál, amúgy is lassan fogy. Igazából mindenbe teszem, csak kávéba nem :-) Lekvárból csipkebogyót választottam, és úgy határoztam, egy kis csoki sosem árt ;-)Hozzávalók:50 g szárított almaszelet felkockázva125 g puha vaj150 g nyírfacukor30 dkg teljes kiőrlésű kamutliszt (helyettesíthető búzával!)csipet himalája só1 tk. fahéj1 tk. Sonnentor Aladdin fűszerkeverék (elhagyható)1 tojáscsipkebogyólekvár10 dkg étcsoki (80%)Elkészítés:Habosra keverjük a vajat, a nyírfacukrot, a sót, a fűszereket és a tojást.Hozzádolgozzuk a lisztet, végül az almát, majd hűtőbe tesszük legalább egy órára pihenni.Kiszaggatjuk, 180 fokon 8-10 percet sütjük.Csipkebogyólekvárral összeragaszjuk, majd gőz fölött megolvasztott étcsokiba mártjuk.Jó étvágyat!