Áfonyalekváros zabkása

  • 2017.04.20.
  • 7

Lélekmelemgető. Kicsit talán időigényesebb, mint az eddigi kásáim, de nem sokkal. Egy rossznak ígérkező napot így kell indítani. Talán segít ;-)Elég híg kása, sűrűbbre szoktam készíteni a zabkását, de hűen követtem a receptet. Nem bántam meg, jó volt így is kipróbálni! Kicsit hosszabb a főzési ideje, mert különben nagyon folyós marad, kis idő tehát kell neki, de csak pár perccel jelent több ráfordítást.A lekvár és a tejszín igazán-igazán különlegessé teszi. Használhatsz bocit is, az eredeti is azzal készült, én aznap tejmentesre váltottam (mint a reggeli kásák legnagyobb részénél).Hozzávalók:1 tk. ánizs3 egész kardamom belseje3 szem fekete bors1 szem szegfűszeg1 tk fahéjfél tk. kurkuma1 dl tisztított víz2 datolya kimagozva, feldarabolvafél liter zabtej20 dkg zabpehelyhimalája só2 tk. kókuszolajtálaláshoz: 2 ek. áfonyalekvár, 4 ek. zabtejszín, friss kék áfonyaElkészítés:Az egész fűszereket mozsárban összetörjük és összekeverjük az őröltekkel.Serpenyőben zsiradék nélkül illatosra pirítjuk, majd felöntjük egy deci vízzel, és pár percig forraljuk. Leszűrjük, és összekeverjük a zabtejjel.A fűszeres tejet felforraljuk, hozzáadjuk a zabpelyhet és a datolyát. Kb. 10 percig főzzük, kevergessük, hogy le ne égjen. A főzés végén hozzáadunk egy csipet sót és a kókuszolajat.Tányérokba szedjuk, áfonyalekvárral megblodítjuk, és egy kevés zabtejszínnel nyakon öntjük.Forrás: Kochen und Küche magazin

Címkék

Reggeli