Málnás-zabos morzsasüti (vegán)

  • 2017.02.19.
  • 6

Jó kis vegán süti, nem direkt, de megtetszett, hát akkor miért ne :-) Elég sokféle a hozzávaló, kicsit szkeptikus is voltam, de kitartottam, követtem az utasításokat, és bejött. (Ami sajna nem mindig igaz!!...) Nincs málnaszezon, de ezért van a fagyasztópult a boltokban. Egy kis nyáríz ráfér mindenkire, főleg, amikor a napocska már erőlködik... ;-)Remélem nem hagytam ki semmit a receptből, mert közben profin foltvarró komaasszonyommal varrógépet nézegetünk a neten ;-)
Hozzávalók:Tészta:300 g zabpehely, ledarálva150 g darált török mogyoró (mókusmogyoró :-D)70 g kókuszvaj1 érett banán, villával összetörve60 ml juharszirup1 ek. kókuszcukor30 ml mandulatej1 ek chia mag, 3 evőkanál vízbe beáztatva3 ek. víz1 kk. sütőpor (pl. Alnatura)őrölt vaníliacsipet himalája sóMálnazselé:300 g málna (fagyasztott)2 ek. juharszirup2 ek. chia magőrölt vaníliaMorzsa:50 g zabpehely75 g mogyoró1 ek. kókuszvaj2 ek. juharsziruppici fahéjElkészítés:Kezdjük a málnás réteggel... Forraljuk fel a málnát a juharsziruppal és a vaníliával. Folyamatosan kevergessük, és fakanállal nyomkodjuk szét a málnadarabokat. Ha forr, adjuk hozzá a chia magot és lassú tűzön sűrítsük be. Tegyük félre.A tésztához keverjük össze a száraz hozzávalókat.A kókuszolajat olvasszuk össze a juharsziruppal, és adjuk a száraz keverékhez. Jöhet a szétnyomkodott banán is, majd a mandulatej. A tésztának morzsásnak kell lennie, de ha megnyomjuk, álljon össze.Kivajazott tepsibe nyomkodjuk le, kenjük rá a málnazselét.A morzsához aprítógépben picit dolgoztassuk meg a zabpelyhet és a mogyorót. Ne daráljuk finomra, maradjon darabos.Olvasszuk össze a kókuszolajat a juharsziruppal, szórjuk bele a fahéjat. Keverjük a darabos zabpelyhes-mogyoróhoz.Morzsoljuk rá a málnás rétegre.180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük. Ha a teteje nagyon pirul, fedd le alufóliával.
Jó étvágyat!http://de.heavenlynnhealthy.com/gesunder-chia-himbeer-streuselkuchen/