Mandulás-narancsos grízes keksz

  • 2016.11.28.
  • 0

Egyszerű, nagyszerű, jól variálható. Gyerekkor íze van, nem tudom miért, soha nem ettem ilyet azelőtt! Talán a dara teszi... Mintha sült tejbedarát ennénk... ;-) Féltem, hogy kemény lesz a tészta, de nem, sőt! Szép laza... A mandulát stiftekre szeletelve vettem, természetesen mehet bele mandulaforgács vagy apróra vágott mandula is. Vagy bármi más dióféle.Hozzávalók:10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt10 dkg tk. tönkölydara50 g blansírozott, hasábra szelt mandula (mandulastift)1 tk. foszfátmentes sütőpor10 dkg puha vaj10 dkg nyírfacukor1 bio narancs héjacsipet himalája só1 tojásElkészítés:A száraz hozzávalókat összekeverjük (liszt, dara, sütőpor, mandula).Habosra keverjük a vajat a cukorral, majd jöhet hozzá a narancshéj és a só, végül a tojás.A vajas keveréket és a száraz keveréket tésztává gyúrjuk.Nedves kézzel golyókat formálunk, tepsire tesszük, majd kilapítjuk őket. Benedvesített pohár aljával könnyebb :-)180 fokon, kb. 8-10 percet sütjük. Isteni narancsillata lesz! Figyeljük, és amint színt kap, vegyük ki!Forrás: http://www.kuechengoetter.de/rezepte/mandel-griess-kekse-51340