Csokis-levendulás kölessüti

  • 2013.08.21.
  • 7

Anyukámmal úgy egyeztünk meg, hogy anyák napja estéjén sütök egy sütit, és az osztrák anyák napján (május 2. vasárnapja) posztolom, így ő is megsütheti. A süti valóban elkészült, de elfelejtettem közzétenni. Aztán teljesen feledésbe is merült :-) Most pótolom a hiányt!Hozzávalók egy nagyon pici tortaformához:2 dl köles6 dl víz2 ek. kókuszolaj1 ek. karobpor (lehet ez is kakaó, de a karob olyan szép sötét színt ad a sütiknek...)2 ek. kakaópor6 ek. nyírfacukor (méregtelenítés alatt készült, ezért xilites, de mehet mézzel is!)1 ek. levendulavirág, mozsárban jól összemorzsolvaElkészítés:A köles kivételével minden hozzávalót alaposan összekevertem. Az egyszerűség kedvéért egy shakert használtam.A kölest alaposan átmostam, beletettem a tortaformába és felöntöttem a löttyel.Így, ahogy van, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 1 óra alatt készre sütjük. A köles fel fogja szívni a vizet, ekkor van kész. A süti homogén lesz, nem kell félni semmitől, akkor sem, ha az elején ebből látszólag nem lesz értékelhető sütemény - DE lesz! ;-)Forrás:
http://antalvali.com/boszorkanykonyha/koles-sutemeny.html