Vörös lencsés rizottó kelbimbóval

  • 2013.07.29.
  • 4

A méregtelenítésem alatt készült, minden követelménynek megfelelt :-) Ha tudjátok, szerezzétek be hozzá a Sonnentor rizsételekhez való fűszerkeverékét, ettől lesz igazán kerek!Hozzávalók:1,5 dl basmati rizs1,5 dl vörös lencsekb. 6 dl víz1 csapott kk. himalája só1 tk. Wong fűszerkeverék (Sonnentor)15 dkg kelbimbóElkészítés:A kelbimbókat sós vízben puhára párolom, majd elnegyedelem őket.A rizst 3 dl vízben kb. 10 percig főzöm, majd hozzáöntöm a lencsét, a fűszereket és a maradék 3 dl vizet. Puhára főzöm.Ha elfőtte a vizet, de még nem elég puha, akkor apránként pótoljuk a vizet.A végén beleforgatjuk a kelbimbódarabokat.Gyors, tápláló rizottó :-)Jó étvágyat!

Címkék

Főétel