Brokkolikrokett

  • 2013.05.25.
  • 3

Egy újságban (Ízek és érzések, márc.-ápr.) olvastam ezt a receptet, de kicsit furcsálltam az arányokat. Megmutattam a mamámnak is, ez is nála készült, azt mondta, ő nem így készítené. Az ő arányaival dolgoztunk :-) Nem lett tökéletes, jött 1-2 nap múlva a B verzió, és lám... :-) Amúgy is elkelt a segítsége, az égetett tésztát sem tudom egyedül elkeverni, és az volt a gyanúm, hogy hasonló az állaga. Igen, hasonló :-) Felér egy tornával......Ehetjük feltétnek is pl. főzelékhez, mi magában ettük, tejföllel. Nekem nem hiányzott mellőle semmi, így volt kerek :-)Hozzávalók:20 dkg brokkoli (nálam fagyasztott)5 dkg zsír (a mamánál csak ez volt, meg margarin :-D készülhet persze vajjal is)1,5 dl víz1 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt (2,5-3 dl)2 tojássó, bors, szerecsendió ízlés szerint (én kóstolgattam...)pici reszelt sajt (az eredeti recept parmezánt ír, 5 dekát, nekünk ez nem volt)Elkészítés:A brokkolit puhára pároljuk és összetörjük. Én krumplitörőt használtam, botmixer is jó lehet.A vizet a zsírral együtt felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett belekeverjük a lisztet is. Nehéz munka, rá kell feszülni!Lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a tojásokat is. Belekeverjük a brokkolit, a sajtot, a fűszereket.
Egy ujjnyi zsírt vagy sütőolajat felforrósítunk, két kanál segítségével beleszaggatjuk a kroketteket és aranybarnára sütjük.
Szedjük őket papírtörlőre, így lecsepeg róluk a felesleges zsiradék.Tejföllel tálaljuk (vagy feltétnek, ahogy tetszik)Jó étvágyat!

Címkék

Főétel