Rebarbarás gyümölcsleves

  • 2013.04.30.
  • 9

A piszkozatok között kallódott ez a recept, majdnem megfeledkeztem róla! Hiba lett volna ;-)Tavaly előtt igazi harcokat vívtam, mire Budapesten rebarbarára leltem... Tavaly nem volt beszerző körút, a fejre állt életünket rakosgattuk össze :-) Most pedig már a tavasszal megláttam a boltban. Bio, fél kilós csomagban, húsos, gyönyörű színű szárak... nem tudtam ellenállni!!Nem levesnek indult, de végül ez lett belőle :-)
A fotónál igyekeztem, de a sűrű seszínű löttyi körtedarabokkal nem a fotogén kategóriába esik ;-)Na nézzük :-)Hozzávalók:500 g rebarbara3-4 alma (nekem 4 ment bele, de elég kicsik voltak)3 kis körte (összesen kb. 30 dkg)1 liter víz1 tk. vaníliaőrlemény4 ek. kókuszcukor (lehet méz is, vagy xilit, vagy agavé, ami tetszik)Elkészítés:A gyümiket megmossuk és feldaraboljuk (pucolni nem kell).A rebarbarát és az almát egy kevés vízben puhára pároljuk (ne tegyük bele az összes vizet, töményebben könnyebb dolgunk lesz a botmixerrel).Ha puha, botmixerrel simára turmixoljuk.Mehet vissza a gázra, belekeverjük a vaníliát, a kókuszcukrot és a maradék vizet.
Ha felforr, beletesszük a körtedarabokat, és pár percig főzzük, amíg a körte kicsit megpuhul. Ezt már nem turmixoljuk bele, a körte lesz a levesbetét.Egyszerű, de mégis kicsit szokatlan, csak ajánlani tudom! (És nem utolsó sorban tejmentes, így spec. diétába is illeszthető.)

Címkék

Főétel