Töltött cukkini

  • 2019.04.05.
  • 1

Láttam egy videót töltött cukkiniról, ami nagyon tetszetős volt. Gondolkoztam azon, mivel tudnám a receptben szereplő húsos szalonnát kiváltani, hogy számunkra is ehetővé váljon az étel. Aztán megszületett az ötlet, gombás rizzsel fogom helyettesíteni és lőn!Hozzávalók 3 fő részére: 3 nagyobb saláta cukkini, 15 dkg főtt barna rizs, 25 dkg barna csiperke gomba, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1-2 ek olívaolaj, 1 cs petrezselyemzöld, 6 tojás, 100 gr füstölt mozzarella, só, bors, kakukkfű.Elkészítése: a cukkinikat mossuk meg és a felső harmadukat vágjuk le. Kaparjuk kis a belsejüket és a levágott részt is aprítsuk össze ( késes aprítóban célszerű)- Ugyanígy a gombákat is mossuk le, majd késes aprítóban aprítsuk fel őket finomra. Főzzük meg a rizst, szűrjük le. A hagymát, fokhagymát aprítsuk fel és kezdjük el pirítani az olívaolajon. Tegyük hozzá a cukkinik belsejét és a levágott részeket is, majd a gombát is. Süssük addig amíg a nedvesség teljesen eltűnik a serpenyőből. Fűszerezzük alaposan meg, majd keverjük össze a rizzsel és a tojások elválasztott, majd enyhén felvert fehérjével. Töltsük be a cukkinikba a tölteléket, majd készítsünk 2-2 mélyedés mindegyikbe egy kanál segítségével. Tegyük a mélyedésekbe a sárgáját, majd borítsuk be az egészet a füstölt sajttal. Süssük 180 fokos sütőben 10-15 percig.