Húsmentes bolognai

  • 2018.12.06.
  • 1

Mi másból, mint a legújabb slágerből a jackfruit-ból? :)Nagyon szeretek ezzel az alapanyaggal dolgozni, igazán ízletes ételeket lehet a segítségével varázsolni. Ma pl bolognai ragut teljes kiőrlésű spagettivel.Hozzávalók 5 fő: 1 doboz jackfruit, 1 doboz pastata (paradicsomszósz) 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 kk barna cukor, oregano, bazsalikom, olívaolaj, 1 sárgarépa. 1 csomag teljes kiőrlésű spagetti tészta, a tetejére reszelt sajt.Elkészítése: reszeljük le a sárgarépát, vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát is. Öntsünk egy kevés olívaolajat az edénybe és kezdjük el pirítani a 3 hozzávalót, majd ha már üveges a hagyma, tegyük hozzá a jackfruitot is, természetesen leve nélkül. Pirítsuk, majd öntsük fel egy kevés vízzel és főzzük 15 percig. Utána adjuk hozzá a paradicsomszószt is, fűszerezzük alaposan és még főzzük 15 percig együtt őket, alacsony lángon. Főzzük ki a tésztát, majd ha megfőtt szűrjük le és forgassuk bele a paradicsomos mártásba. Reszelt sajtot szórjunk a tetejére.