Vörösbabos fasírt

  • 2018.10.05.
  • 9

Mostanában a Torkosborz oldalán jobbnál jobb ötleteket találok. Ez pl Edo (Édes otthonunk némi sóval) oldaláról köszönt rám egyik nap, szuper kis recept. Az értékéből mit sem von le, hogy a fotó ócska, telefonnal készült, nem ideális fényviszonyok mellett, no de az enyém.:):)Hozzávalók ahogy én készítettem el ( 21 db fasírozott jött ki ebből a mennyiségből) 1 nagy doboz vörösbab konzerv ( 400 gr-os) 12,5 dkg kuszkusz, 1 kisebb fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 egész tojás, só, bors, köménymag, oregánó ízlés szerint és annyi finom zabpehely, amennyit felvesz a massza. Olaj a kisütéséhez.Elkészítése: a kuszkuszt leforrázom annyi forró vízzel, hogy ellepje 1 ujjnyira. Hagyom a gőzben megduzzadni a szemeket, közben időnként átkeverem villával. A vörösbabot lecsöpögtetem, átmosom, összetöröm egy krumplinyomó segítségével. A hagymát, fokhagymát apróra felvágom. Egy tálban összekeverem a tojással a többi hozzávalót, fűszerezem ízlés szerint. Annyi zabpelyhet szórok rá, amennyit felvesz a massza, jól formázható legyen. Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, majd pogácsákat formálok a masszából és mindkét oldalukat aranybarnára sütöm. Nagyon finom.