Kímélő krumplileves

  • 2018.10.04.
  • 3

A leves ízét, a belefőtt sokféle és mennyiségre sem kevés zöldség adja.Nagyon egyszerűen elkészíthető étel, és valóban ez a kalóriaszegény változat.Hozzávalók 6 fő részére: 3 emberes burgonya, 2 nagy sárgarépa, 1 vastag fehérgyökér, 1 nagyobb pasztinák, 1 kisebb zellergumó, hagyma, fokhagyma, darált pritaminpaprika, 1 ek olívaolaj,1 kis doboz natúr joghurt, só, bors, fűszerpaprika, kevés őrölt kömény, 1 db babérlevél.Elkészítése: A zöldségeket hámozzuk meg és kockázzuk/szeleteljük fel, lehetőleg azonos méretűre. A hagymát, fokhagymát aprítsuk fel majd olívaolajon kezdjük el pirítani. Adjunk hozzá egy kis sót, így nem égnek meg, hanem szép egyenletesen pirulnak meg üvegesre. Tegyük bele az edénybe a zöldségeket is, a burgonya kivételével, majd kevergetve pirítsuk őket. Szórjuk meg a megpárolódott zöldségeket fűszerpaprikával, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jó 1 ujjnyira ellepje. Forraljuk fel, majd tegyük hozzá a kockára vágott burgonyát is. Fűszerezzük, sóval, borssal, edjuk hozzá a babérlevelet is, és a fűszerköményt is. Tegyünk egy ek. darált pritaminpaprikát is a levesünkhöz, majd főzzük addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Vegyük ki a babérlevelet és keverjük a levesünkhöz egy doboz natúr joghurtot.Tálalásnál megszórhatjuk vágott petrezselyemzölddel is.