Jackfruit életemben először

  • 2018.10.30.
  • 3

Már sokszor olvastam, hallottam róla, de nem volt bátorságom kipróbálni. Mivel egyszer mindennek eljön az ideje, így nálam is elérkezett ez az idő. Amiket olvastam róla, az igen biztató volt, rendszeres fogyasztása segíti az izmok működését és a vérnyomásra is jó hatással van. Minden az mellett szólt, hogy tegyek vele egy próbát. :) Kezdetben nem volt bizalomgerjesztő, főleg a szaga nem, de aztán ez a főzés során elillant és ha nem is olyan, mint a hús, de valóban el lehet vele érni a húshatást. :)Én most egy pörkölt alapot készítettem belőle, amit sütőtökös palacsintába csomagoltam egy szelet sajt kíséretében és almás-ananászos salátával tálaltam.Hozzávalók 5 főre: egy csomag jackfruit, egy nagyobb fej hagyma, fokhagyma, paprikapüré, paradicsompüré, bors, fűszerpaprika, só, olíva olaj. Ebből sütöttem egy ragut.A palacsintához (10 db): sütőtök megsütve kikaparva ( egy orange tök fele) 4 db tojás, (itt leszek bajba, mert nem szoktam mérni) teljes kiőrlésű liszt, és tej, amivel viszonylag sűrű palacsinta tésztát kapunk. Sütés előtt hígítottam szódavízzel. Olaj a sütéshez, kevés, mert teflonba sütöttem.A palacsinta csomagok összeállításánál a tészta közepére halmoztam egy púpozott ek. ragut, ellapogattam, arra jött egy szelet óvári sajt, becsomagoltam.A salátához, összedaraboltam egy fél ananászt, lereszeltem 3 db almát, összevágtam egy kis fej lila hagymát, majd kevertem bele némi rukolla levelet is. 2 tojás sárgájából kikevertem a majonézt, amit mustárral ízesítettem és egy kevés tejfölt is kevertem bele.
sütőtökös palacsintajackfruit ragu