Cukkinifőzelék gombapaprikással

  • 2018.08.16.
  • 1

Mostanában nem készülnek jó minőségű képek. AZ ok egyszerű, telefonnal fotózok, mindig amikor eszembe jut, hol az étel nem túl fotogén, hol a világítás nem megfelelő. Ennél a képnél mindkettő kritérium jogos lenne, de ha nem akarom, hogy elvesszen a fő információ, akkor kompromisszumot kötök. Csatolom az ócska képet és a lényeges információkat leírom, ami az étellel kapcsolatos.Hozzávalók 5 fő részére: 3 közepes cukkini, meghámozva, legyalulva. Ez most annyira zsenge volt, hogy ki sem magoztam, minden belekerült. 500 gr. gomba, 1 nagy fej hagyma+ 1 kisebb, kevés zöldpaprika, kevés paradicsompüré, só, bors, fűszerpaprika, kapor, olívaolaj, görög joghurt és zabpehelyliszt.Elkészítése: A cukkiniket legyalultam, majd olívaolajon az apróra vágott kisebb hagymán elkezdtem párolni. Megszórtam vágott kaporral, sóztam. Amikor megpuhult ( 10 perc) kikevertem egy nagy görög joghurt felét zabpehelyliszttel, szórtam bele kevés fűszerpaprikát és behabartam a megpárolódott cukkinit. Ezt követően összeforraltam és már el is készült.A gombapaprikást is a szokott módon készítettem el: felvágtam
gombafejeket, majd a hagymát is. Olívaolajon megpirítottam a hagymát, rászórtam a gombát és lefedtem, így a saját gőzében szépen átpárolódott. tettem hozzá egy kevés finomra vágott zöldpaprikát és egy ek paradicsompürét is. Megszórtam fűszerpaprikával, felöntöttem egy kevés vízzel, sóztam borsoztam, összefőztem, kész.Fél óra alatt lett egy remek ebédünk.:)