Quesadilla vegyes salsákkal

  • 2018.07.12.
  • 4

Amióta beleejtettem a Dunába a fényképezőgépem, nincs túl sok kedvem fotózni telefonnal, így nem is születnek friss bejegyzések. Három étellel azonban kivételt teszek, mert még a végén a feledés homályába merülnek. Így telefonos kép ide vagy oda, mégis vannak új posztok.Hozzávalók 6 fő részére: 12 db tortilla lap ( nálam most teljes kiőrlésű) 18
szelet sajt, de persze lehet reszelt is, legalább 30 dkg kell. 1 doboz fekete bab konzerv, 1 doboz vörösbab konzerv, 3 cső friss főtt kukorica, 1 nagy zacskó friss salátakeverék, 3 db avokádó, 5 újhagyma zöld szára és levele, 1 doboz vegyes koktélparadicsom, só, bors, citrom, őrölt koriander, őrölt római kömény és cayenne bors ízlés szerint, kevés olíva olaj ( én spray-t használtam).Elkészítése: Egy nagyobb serpenyőt befújtam, olajjal, majd ráfektettem egy tortilla lapot, arra a sajtot és befedtem egy másik lappal. Mindkét oldalán átsütöttem, majd feltekertem mint egy palacsintát.A babokat és a kukoricát összekevertem, fűszereztem kevés sóval, korianderrel, római köménnyel és cayenne borssal. A salátaleveleket tálba tettem, rádaraboltam a paradicsomot, avokádót, zöldhagymát, sóztam, borsoztam és meglocsoltam citromlével. Alaposan összeforgattam, majd együtt tálaltam.