Cinó zöldséges raguja

  • 2018.05.17.
  • 9

Vasárnap meglátogattam a barátnőmet a birtokán és ő megkínált engem a csibehúsos zöldséges ragujával, ami nagyon ízlett. Mivel mi hét közben egyáltalán nem eszünk húst, a csibemellet kiváltottam gombával, de aki eredetiben szeretné megkóstolni, annak mondom, hogy a húst előtte be kell pácolni egy órára és külön kisütni.
Hozzávalók 6 fő részére: 2 doboz barna csiperke gomba, 4 nagy fej hagyma, 6 db közepes sárgarépa, 1 TV paprika, 4-5 szem koktélparadicsom, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, kakukkfű, fűszerpaprika, 200 ml
görög joghurt, 1 ek zabliszt, petrezselyemzöldje, 2 bögre bulgur.Elkészítése: Először a bulgurt tettem oda kétszeres mennyiségű sós olajos vízbe, majd amikor felforrt elzártam a lángot és hagytam megduzzadni a szemeket. Eközben elkészítettem a ragut. A gombákat megmostam, majd negyedeltem és forró olívaolajon megpirítottam őket. Enyhén sóztam borsoztam, félretettem. A hagymákat felkockáztam, a sárgarépát felkarikáztam, a fokhagymát, paprikát, paradicsomot apróra felkockáztam, a petrezselyemlevelet is felaprítottam. A hagymát elkezdtem pirítani olívaolajon, majd hozzátettem később a paprikát, paradicsomot és fokhagymát is. Miután ezek is kicsit megpuhultak, hozzáadtam a sárgarépákat is, azzal is pároltam egy rövid ideig. Ezt követően egy kevés vízzel felöntöttem és fűszereztem ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel és fűszerpaprikával. Amikor a sárgarépa karikák megpuhultak, hozzáadtam az előre megpirított gombákat is, majd a joghurtot elkevertem a zabpehelyliszttel. Kevés levet kimertem az edényből, hőkiegyenlítés miatt, majd visszaöntöttem a joghurtos keveréket, amitől picit besűrűsödött és szép selymes állagot kapott a ragu. Tálalásnál megszórtam a petrezselyemzölddel.