Zöldséges leveles

  • 2018.03.14.
  • 7

Hirtelen felindulásból született az ötlet, no meg azért is, mert túl sok minden halmozódott fel már a hűtőben, ilyen olyan megfontolásból.Ez az étel pedig ezeknek a maradékoknak a hasznosítására kerekedett.Édesköményes cukkinis pite szerűség.
Hozzávalók: 1 cs light leveles tészta, 1 édes kömény, 1 kisebb cukkini, 1 doboz főzőtejszín, 2 tojás, 2 ek repceolaj, só, bors, rozmaring, 5-6 dkg maradék mozzarella reszelve, 1 cs füstölt mini sajt.Elkészítése: A zöldségeket daraboljuk fel és süssük egy kicsit elő repceolajban, sózzuk, borsozzuk, tegyük félre. A leveles tésztát igazítsuk el egy pite formában, a lelógó részeket vágjuk le. Szurkáljuk meg villával az alját majd süssük 10 percig 160 fokos sütőben. A 2 tojást verjük fel, sózzuk, borsozzuk, szórjunk bele apróra vágott rozmaringot, majd keverjük el jól benne a tejszínt is. Vegyük ki a tésztát a sütőből, tekerjük fel a hőfokot 175 fokra. Öntsük az elősütött zöldségeket a tésztára, majd öntsük rá a tojásos tejszínes keveréket. Szórjuk meg a reszelt sajttal és a kis füstölt sajtokat is rendezzük el rajta.
Süssük 20-25 percig, majd vegyük ki a sütőből. Pihentessük 5 percig és távolítsuk el a sütőforma karikáját. Nekem legalábbis kétrészes a pite formám. Hagyjuk langyosra hűlni, utána vágjuk fel.