Zellerkrémleves

  • 2018.03.28.
  • 1

Ismét egy krémleves, ami gyorsan elkészül és finom is.Hozzávalók: 1 nagyobb fej zellergumó, 1 sárgarépa, egy petrezselyem gyökér, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olívaolaj, só, bors, 1 doboz alacsony zsírtartalmú tejszín.Elkészítése: a hagymákat felkockázzuk és megfonnyasztjuk az olajon. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk és beletesszük a megtisztított, felkockázott zöldségeket. Puhára főzzük őket, közben ízesítjük sóval, borssal, majd egy botmixerrel pürésítjük és beleöntjük a tejszínt is. Még egyszer összeforraljuk szórunk bele szárított petrezselyemzöldet és tálalható.

Címkék

Zeller Krémleves