Pesztós ricottás

  • 2018.03.05.
  • 6

A lányaim mindig bombáznak engem különböző kajafotókkal, amiket itt-ott látnak, aztán előbb-utóbb el is készítem őket. A legutóbb Instán érkezett a vágyott ételfotó :) Elolvasva a receptet, megállapítottam, hogy ezt akár hátratett kézzel is el tudom készíteni, így ma ez volt az ebédünk.Hozzávalók 5 fő részére: 350 gr teljes kiőrlésű penne tészta, 300 gr ricotta, 1 kis üveg genovai pesztó, 2 marék dióbél, só, olívaolaj.Elkészítése: A tésztát lobogó sós vízben főzzük ki, öntsünk a vízhez némi olívaolajat. A diót szárazon pirítsuk meg. A ricottát és a pesztót keverjük össze, majd ha a tészta megfőtt merjük rá és azzal is keverjük el. Tálalásnál szórjuk meg dióbéllel. Nagyon egyszerű, de nagyon finom gyors kaja, a szó jóértelmében.