Ez a rakott ételek hete :)

  • 2018.03.20.
  • 7

Tegnap rakott savanyú káposzta volt, ma pedig rakott bulgur sült vegyes zöldségekkel. A lányaim már egy ideje megjelölik a kedvenceket, azokat többször is elkészíthetem.:) Ez is kedvenc megjelölést kapott. Sajnos a kép csak telefonos, mikor észbe kaptam, hogy kép is kellene, már csak a főnököm tányérján volt érintetlen az étel.:)
Hozzávalók 6 fő részére: 500 gr bulgur, 1 nagyobb padlizsán, 1 közepes cukkini, 3 db édesburgonya, 1 pici fej káposzta, 1 kápia paprika, 1 nagyobb fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 doboz 10 %-os tejszín, 2 egész tojás, 1 csomag mozzarella, só, bors, kakukkfű.Elkészítése: a bulgurt forraljuk fel kétszeres mennyiségű sós vízben, majd zárjuk el a lángot és hagyjuk megdagadni a gőzben. Mire a többi előkészítésével megvagyunk, máris használni tudjuk. A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk fel egyforma kockára a padlizsánt, édesburgonyát és a cukkinit is. Sózzuk, borsozzuk, terítsük egy nagyobb tepsibe és öntsünk rá 2 ek olívaolajat. Jól forgassuk át, majd tegyünk 200 fokos sütőbe és süssük 20 percig. A káposztát és a fokhagymát szeleteljük vékonyra, a hagymát és a paprikát kockázzuk fel. Serpenyőben jól pirítsuk át őket, fűszerezzük kakukkfűvel, sóval, borssal. Olajozzunk vagy vajazzunk ki egy sütőformát, vagy egy közepes méretű tepsit. Tegyük a bulgur felét az aljára, takarjuk be az összes elősütött zöldséggel, majd a bulgur másik felével is. Verjünk fel 2 tojást, keverjük el a tejszínnel és öntsük a rakott ételünk tetejére. Szeleteljük fel a mozzarellát, és ezt is tegyük még rá az ételünkre. Toljuk vissza a 180 fokra visszavett sütőbe és süssük 30-35 percig. A legjobb ha megvárjuk a szeleteléssel, amíg kihűl és a felvágott ételt melegítsük vissza. Én céklasalátát kínáltam mellé, de elhagyható, hiszen tele van zöldséggel.