Az unokám receptje

  • 2018.03.01.
  • 2

Pár hete kijelentette a 11 évesek öntudatával, hogy ő bizony szakács lesz. Már ki is talált pár receptet, ami majd a leendő éttermének étlapján fog szerepelni. Persze nem igazi receptek ezek, hanem inkább olyanok, amiket minden rendes étlapon megtalálhatunk, de bírom a lelkesedését nagyon. Egyelőre persze én kivitelezem az ételeit, úgy mint a múltkori pesztós tésztát tonhallal, vagy ezt a mai halas salátát. :) Mindenesetre az ötlet az övé, és pici módosítást hajtottam csak végre a receptjén, lazac helyett füstölt makrélával követtem el mert a lazacot ki kellett volna olvasztani előbb a fagyott állapotából
de így is elégedett volt a végeredménnyel.
Hozzávalók: 4 szelet grillsajt, 1 db füstölt makréla, pár szem koktélparadicsom, pár szem fekete olívabogyó, rukkola, vegyes zöldsaláta, olívaolaj, fehér balzsamecetkrém.Elkészítése rém egyszerű.:) A grillsajtot grillserpenyőben megsütöm, a halat feldarabolom. Fogok egy tányért. :P :) aztán elrendezem rajta a salátát. Csepegtetek rá egy kevés olívaolajat, meg balzsamecetet, aztán elrendezem a többi alkatrészt. Pár perc és kész. :)