Tofu tikka masala

  • 2018.02.15.
  • 7

Ha lehet csirkés, akkor tofus is! Nem? De ! :)Hozzávalók 5 fő részére: 2 csomag tofu, 1 doboz joghurt ( nagy), 1 paradicsomkonzerv ( darabolt) 2 ujjnyi gyömbér, 1 fej fokhagyma, 1/2 citrom, 1 fej hagyma, 2 dl tejszín,
és a fűszerek: garam masala, koriander, római kömény, kurkuma, fűszer paprika, csili paprika, só.Elkészítése: a tofut tegyük papírtörlőre és nyomtassuk le egy nehezebb tárggyal, legalább fél órán keresztül, így a felesleges nedvesség eltávozik. A joghurtot keverjük össze az aprított gyömbérrel és fokhagymával, fűszerezzük sóval, garam massalával és fűszer paprikával. Kockázzuk bele a tofut és hagyjuk a marinádban 1 órát a hűtőben állni. Közben készítsük el a rizsköretet és a szószt. A szószhoz aprítsuk fel a hagymát, fokhagymát, gyömbért és a csili paprikát, majd kezdjük el olajban pirítani. Később adjuk hozzá a fűszereket, a római köményt, kurkumát és őrölt koriandert, fűszerpaprikát. Ezzel a pirítsuk meg, majd mehet bele a paradicsomkonzerv és a végén a tejszín is. Kóstoljuk meg és sózzuk ízlés szerint. A marinádból kivett tofu kockákat húzzuk egy nyársra, amit előzőleg vízben áztattunk, és a nyársakat 200 fokos sütőben süssük legalább 15 percig. Ezt követően húzzuk le a nyársról a tofut és tegyük a szószba, forraljunk rajta egyet és kész is. Rizzsel tálaljuk.