Fehérboros fetás cukkinis koszorú

  • 2018.02.23.
  • 8

Ismét egy remek recept Fűszeres Eszter blogjárólÉn azonnal dupla mennyiséget csináltam, mert sokan eszünk és tetemes mennyiségű vegyes salátával kínáltam. Ebédre ettük.
Hozzávalók 2 koszorúhoz :20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 20 dkg sima fehér búzaliszt, 4 ek olívaolaj, 24 ek. fehérbor, 4 kk oregánó, 2 kk só. A töltelékhez: 1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini, 20 dkg feta sajt, 4 marék kesudió, olívaolaj, kakukkfű, bors. Sót már ebbe nem kell tenni,
mert a feta elég sós.Elkészítése: A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, vegyük 2 egyforma darabra ( két koszorú készítésénél) nyújtsuk ki akkora körré, amekkora a tepsink mérete. A közepét jelöljük be egy kör alakú eszközzel ( én a müzlis tálat rajzoltam körbe) és vágjuk be 8 irányba a tésztát. Ezt fogjuk majd visszahajtani a koszorúra. A cukkinit szeleteljük fel vékonyra,
tegyük a tészta szélére, szórjuk meg feta sajttal és kesudióval ( én picit megvágtam a kesudiót késsel, így egyszerűbb volt szórni) valamint kakukkfűvel és borssal, spricceljük meg olívaolajjal és hajtsuk vissza a belső kört. 20 percig süssük.