Töltött édesburgonya csónak

  • 2017.12.06.
  • 5

Szeretjük az édesburgonyát, szerencsére mindenki a családban.:) Így meglehetősen gyakran készítem, és igyekszem változatos formában tálalni. A mai ebédet hidegen, melegen egyaránt lehet fogyasztani.Hozzávalók 6 főre: 6 db közepes nagyságú édesburgonya, 1 csomag feta sajt, 1 doboz vörösbab, 1 doboz csemege kukorica, 1 csomag újhagyma zöld része, a csomag petrezselyemzöld, fél gránátalma, só, bors, porított fokhagyma, olívaolaj.Elkészítése nagyon egyszerű: várjuk félbe az édesburgonyákat, süssük meg őket egy sütőlapon. Majd amikor már puha, hűtsük őket langyosra és kaparjuk ki óvatosan a belsejüket.Törjük össze egy villával, locsoljunk rá 2 ek olívaolajat és azzal is dolgozzuk jól el. Sózzuk, borsozzuk és szórjunk rá egy kevés fokhagymát. Az újhagyma zöld szárát és a petrezselyemzöldet is aprítsuk fel. Az édesburgonyás masszába keverjük bele a babot a kukoricát az újhagymát és morzsoljuk bele a feta sajtot is. Óvatosan forgassuk át a villával még egyszer, majd egy kanál segítségével töltsük vissza a kivájt héjakba. Szórjuk meg a petrezselyemzölddel és a gránátalma magokkal.